Callcenter +46 (0) 770 - 790 700

COVID-19 Information

Information angående COVID-19 (Coronavirus)

Från och med 6 juli rekommenderar Amapola att samtliga resenärer  över 6 år använder ansiktsmask på samtliga flygningar. Du som passagerare ansvarar för att själv ta med dig en mask, och masken skall då täcka näsa och mun.

Vi på Amapola Flyg AB tar vårt ansvar genom att vi löpande följer de rekommendationer som ges av bland annat WHO, Folkhälsomyndigheten, European Union Aviation Safety Agency (EASA) och Transportstyrelsen gällande COVID-19 (Coronavirus). Vi förväntar oss att du som passagerare tar ditt eget ansvar och undviker att resa om du inte absolut måste. Om du uppvisar symptom i form av hosta, förkylning, halsont, eller feber bör du inte resa överhuvudtaget, utan undvika fysisk kontakt med andra människor. I övriga fall skall du som resenär respektera rekommendationen från folkhälsomyndigheten gällande social distansering och hålla ett avstånd på 2 meter till närmaste person.

Våra flygplan desinfekteras minst en gång per dygn, ibland flera, och de är utrustade med högeffektiva HEPA-filter som tar mycket mindre partiklar än SARS-CoV-2 som kan resultera i COVID-19 dvs sjukdom orsakad av coronavirus. Flygplanen har gott om plats och en del av våra åtgärder för att minska smittspridningen är att vi vill att ni sitter med separation från varandra och vår kabinpersonal är anvisade att ombesörja detta på bästa sätt. Handsprit ombord finns för desinfektion. På de korta flygningar vi gör har vi för närvarande dessutom ingen servering för att minska risken för smittspridning. Vi på Amapola månar om din hälsa. Att flyga är säkert och Folkhälsomyndigheten hittade vid sin smittspårning i mars ingen som hade smittats på ett flygplan.